
قــــرآن، این کتابِ هدایتگرِ با الفاظ فصیح و بیان بلیغ، دارای معانی عمیق و معلومات وسیعی است که اطلاع بر آن ها، بستگی به ظرفیت وجودی مراجعه کننده دارد. لذا این مصحف، برای هر مخاطبی در هر سطحی از فهم و تخصص، معارفی متناسب دارد. و همگان می توانند از فیوضاتش بهره برند و هیچکس با دستِ خالی از خوانِ فیضش بر نمی گردد. واین یکی از فرق هایی است که قران با بقیه ی نوشتار بشری دارد. چرا که هرنوشته ی بشری سطحی از مخاطبین را اقناع می کند.
امــــام حسین(علیه السلــام)، آن امامِ رحمــت که همانند جدش و پدر و مادر واولاد طاهرینش، یگانه مفسّر و مدّقق و راه یافته به حقایق کلمات وحی است، در ضمن کلامی زیبا، سطــــوح معارف قرآن را بیان فرموده اند:
کِتَابُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى أَرْبَعَهِ أَشْیَاءَ عَلَى الْعِبَارَهِ وَ الْإِشَارَهِ وَ اللَّطَائِفِ وَ الْحَقَائِقِ فَالْعِبَارَهُ لِلْعَوَامِّ وَ الْإِشَارَهُ لِلْخَوَاصِ وَ اللَّطَائِفُ لِلْأَوْلِیَاءِ وَ الْحَقَائِقُ لِلْأَنْبِیَاءِ.( بحار الانوار ط بیروت، دار إحیاء التراث العربی، علامه مجلسی، ج۸۹، ص ۲۱.
کتاب خداوند عزیز و بزرگ بر چهار چیز استوار است.
الفـــــــــــــــــــاظ و اشـــــــــــــــــارات و لطــــــــــــــــــــایف و حقـــــــــــــــــــــایق
الفاظ قرآن قابل استفاده برای عموم مردم و اشارات آن قابل استفاده برای نخبگان ولطائف قرآن براى اولیاء خدا و حقایق آن براى پیامبران است.
نکته : از این کلام می شود این استفاده را کرد که انسان با همت می تواند با راه یافتن به درجات معنوی و علمی بالاتر سطحی بالاتر از معارف را در یابد.